Turks And Caicos Si Plaja Numarul Unu In Lume…

0 2 Comments

   Turks and Caicos este un teritoriu Britanic format din mai multe insule situate între Marea Caraibelor şi Oceanul Atlantic. Providenciales este capitala statului si una din cele mai frumoase insule din Caraibe. Plaje nesfarsite, mâncare incredibilă, resorturi spectaculoase, oceanul e bleu-verde, nisipul alb-lăptos, imaginea perfectă a unui post-card de la malul marii.

   Cum am ales Turks and Caicos…long short story. Am văzut postări de-a lungul timpului cu vedete de la Hollywood, care obisnuiesc să îşi facă vacanta în Providenciales. Well…ceva interesant trebuie să fie cu insula asta. Tot aici au proprietaţi vedete cum ar fi Bruce Willis, Oprah Winfrey sau Donna Karan. Aceste proprietaţi au ieşire direct pe plaja şi este legal să deţii o proprietate cu acces la plajă, dar nu si plaja din fata proprietatii. Asta inseamnă că te poţi plimba practic prin curtea lor :). Şi pentru că intentionam o vacanta in urmatoarea perioada in Miami, am legat de aceasta vacanţă şi un sejur de 5 zile în Providenciales.


     Pe insula se afla un aeroport internaţional cu zboruri zilnice din şi către Miami, Ford Lauerdale, New York, Toronto. Noi am ajuns cu un zbor de o oră şi jumătate din Miami operat de American Airlines care a costat in jur de 200 de dolari de persoană. Pe insulă nu există transport în comun si varianta optimă este inchirierea unei masini. Dacă vrei să vizitezi şi zona de vest a insulei este necesară inchirierea unui Jeep. Zona este stancoasă cu infrastructură aproape inexistentă. O problemă ar putea fi faptul că se circulă pe partea stangă dar cu putină practică acest lucru nu ar trebui sa fie un impediment.

   Tot pe insula se afla si faimoasa Grace Bay Beach care a fost votata de trip-advisor drept „plaja numarul unu in lume” in 2018. Sunt sigura ca mai sunt multe alte plaje frumoase in lume, dar aceasta intra in top 10 cu certitudine.

Ce poti face in Providenciales

 • Plajă şi relaxare Provo, asa cum este cunoscută această insulă de localnici are foarte multe plaje spectaculoase de care te poti bucura in voie. Top plaje in Providenciales le gasiţi aici
 • Poţi descoperi incredibila lume subacvatică. Scuba diving sau snorkeling a fost şi una din activităţile noastre favorite. Cea mai buna zona pentru snorkeling se afla in zona Grace Bay Bight Reef unde se ajunge destul de usor şi care are o parcare publică in zonă.

 • Poţi călari în ocean Surorile Kardashian au postat pe reţelele de socializare poze in care călăreau în valurile oceanului pe plaja Grace Bay. Acest lucru a devenit peste noapte una din cele mai dorite activităţi din zonă.
 • Poţi vedea iguanele din Little Water Cay Se poate ajunge foarte usor cu un caiac închiriat deoarece este foarte aproape de plajă estică a insulei. Trebuie precizat faptul că este ilegală hrănirea iguanelor de către turişti.
 • Kitesurfing – Long Bay Beach sunt opţiuni de închirere a echipamentului. Trebuie să recunosc, deşi nu am făcut niciodată acest sport, adrenalina trebuie să fie la cote maxime la 5-6 metri deasupra oceanului si priveliştea pe măsură.
 • Poţi încerca deliciosii melci la unul din localurile iconice ale insulei „Da Conch Shack” .De altfel în Turks and Caicos „the Qeen Conch” este simbolul naţional al insulei. Au o cochilie gigant cu multiple nuanţe de roz în interior. Este interzis să exporţi mai mult de două bucăţi din cochiliile acestor melci în afara ţării.

Shopping in Turks and Caicos

     În Turks and Caicos sunt unele din cele mai luxoase hoteluri şi acest lucru aduce şi opţiune de shopping exclusiviste. Cele mai multe magazine se află în zona Grace Bay. 

 • SALT MILLS PLAZA este un centru comercial aflat în imediata vecinătate a plajei Grace Bay unde poţi găsi suveniruri, articole de îmbrăcăminte, restaurante, chiar şi o galerie de artă.
 • GRACEWAY IGA , supermarket cu fructe, legume, produse de băcănie. Preţurile sunt mari, ca pe toată insula de altfel.
 • GRACEWAY SMART GROCERY este similar IGA şi este preferat de localnici. Aici sunt optiuni de masă caldă şi aici mai este şi o zonă de farmacie pentru situaţia în care aveţi nevoie de medicamente sau produse pentru mici urgenţe.

Costuri

 •  Bilete avion 400 $ două persoane, zbor din Miami .
 • Masina – începand cu 390$ pentru 5 zile cu toate asigurările incluse.
 • Cazare 1200$ -5 nopti
 • Mâncare – aproximativ 600$ – 5 zile 2 persoane
 • Cumpărături/Suveniruri 400$
 • Excursii opţionale (preţurile pot varia între 50$ de persoana o excursie cu caiacul la pădurea de mangrove si 300$ de persoana excursie cu barca cu motor sau snorkeling asistat şi pranz )

Happy travel!

Oana 

Categories:

2 thoughts on “Turks And Caicos Si Plaja Numarul Unu In Lume…”

 1. bahis spune:

  Awesome! Its genuinely remarkable article, I have got much clear idea about from this post. Allyson Gail Bondy

 2. sikis spune:

  Good respond in return of this difficulty with firm arguments and telling everything regarding that. Trenna Hershel Alithea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.