Taj Mahal, ghid de fotografie

0 2 Comments

      O vizită la Taj Mahal cu siguranţa îţi va depăşi aşteptările. Este cea mai mare declarţie de dragoste din toate timpurile. A fost construit de al cincilea împarat mogul în memoria soţiei sale care a murit după ce a dat naştere celui de-al 14-lea copil. Despre istoria acestui magnific templu s-au scris o multime de pagini. Fie ca mergeti isotiti de un ghid, fie ca vă documentaţi înainte,  povestile asociate acestui magnific edificiu sunt absolut fascinante.

   Taj Mahal se afla la o oră si jumatate de mers cu masina din Delhi. Am ales să  vizităm la răsăritul soarelui pentru a evita mulţimea de turişti din cursul unei zile dar şi pentru a prinde culoarea roz, fabuloasă, a marmurei in primele raze de soare. La intrare, coada pentru femei inainteaza mult mai greu datorita faptului ca se controleaza fiecare geanta in parte. Dacă sunteţi un cuplu cel mai bine ar fi ca geanta să stea la partener. Veţi trece astfel, mult mai repede de porţi. Odată intraţi, sfatul meu este să mergeţi repede pentru a ajunge în interior şi sa puteti astfel să faceţi cel puţin o fotografie singuri la Taj Mahal. Cu cât trece timpul va fi mult mai greu să faceţi acest lucru. 

  Porţile se deschid cu 30 de minute înainte de răsărit şi se închid cu 30 de minute după apus. Poarta de est este mai puţin aglomerată şi dacă veţi cumpăra bilete on-line veţi economisi timp la intrare. 

Taj Mahal - Ghid de fotografie

     In interior nu se poate folosi tripod pentru fotografii, nu aveti voie cu mâncare sau băutură şi de asemenea, drona nu este permisa .

     Reflexia monumentului în bazinul din faţa sau culoarea marmurei care se schimbă pe parcursul zilei vor face ca fotografiile să arate spectaculos. La răsărit întreg ansamblul pare roz, iar seara alb-gălbui. Se spune că reflectă starea de spirit a femeilor pe parcursul unei zile. 

Am încercat să fac un top al celor mai bune fotografii de la Taj Mahal.

1.Fotografii clasice la Taj Mahal

     Acestea sunt imaginile cele mai cunoscute de la Taj Mahal. Este evident cum reflecţia in apă a clădirii fac aceste fotografii sa arate superb. Sunt fotografii emblematice şi primele fotografii pe care un turist le face la Taj Mahal.

taj mahal fotografii inedite
taj mahal fotografii inedite

Unghiuri, Rame, Reflexii

      Taj Mahal vă oferă nenumărate posibilitaţi de a experimenta diferite unghiuri de fotografie aflate in mod natural în acea zonă. Este foarte greu să găsim o compozitie unică de fotografie având în vedere că este unul din cele mai fotografiate locuri din lume dar putem incerca. 

taj mahal fotografii inedite
taj mahal fotografii inedite

Fotografii de pe partea cealalta a raului Yamuna

    O altă persepctivă interesantă pentru fotografie este cealaltă parte a raului Yamuna. Drumul durează aproximativ 30 de minute de la Taj Mahal şi se poate face cu riksha care costă aproximativ 100 Rs. De la intrarea în grădina Mehtab Bagh va trebui să mergeti pe jos pana în apropierea raului. De obicei nu este nimeni în acea zonă cu exceptia unor localnici care încearcă sa vânda diferite suveniruri dar îi puteti refuza politicos daca nu sunteţi interesaţi.

taj mahal fotografii inedite
taj mahal fotografie clasica

Taj Mahal vazut din luxosul Oberoi sau...

         Una din cele mai spectaculoase fotografii ale mausoleului este cea de pe terasa complexului Oberoi. Este unul din cele mai luxoase hoteluri din lume, dar preţul unei nopti de cazare ajunge in jur de 600 USD. 

       Eu am gasit o altă variantă pentru a face fotografii similare cu cele care se pot face din Hotelul Oberoi. In dreapta hotelului, la aproximativ 200 de metri se afla un restaurant cu 4 etaje si terasă pe acoperis. Este una din cele mai frumoase zone unde puteti lua masa cu un view memorabil. La restaurantul aflat pe terasă am fost singurii clienti în acel moment. Pretty cool, nu? 

taj mahal fotografii inedite

     Taj Mahal iti oferă neumarate posibilităţi de fotografie. Pentru un pic de inspiratie voi posta cateva din fotografiile pe care le am dar de fiecare data cred ca e loc de mai bine.

Odată terminată vizita la Taj Mahal si Agra vă puteţi continua sejurul in Delhi. Un ghid de călătorie prin Delhi il găsiţi aici.

Happy travels!

Oana 

taj mahal fotografii inedite
taj mahal fotografii inedite
taj mahal fotografii inedite
taj mahal fotografii inedite

Categories:

2 thoughts on “Taj Mahal, ghid de fotografie”

  1. Valeanu anca spune:

    Frumos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.