Top Plaje Turks and Caicos

0 Comments

Grace Bay Beach

Grace Bay Beach este cunoscuta ca fiind cea mai frumoasa plaja din lume. Protejata de recif, cu  apa calma si plaja lata Grace Bay face parte din Parcul National Princess Alexandra. 

Noi am fost in martie, in plin sezon cand vremea a fost absolut perfecta. Cu iesire la Grace Bay sunt foarte multe resorturi dar preturile sunt absolut fabuloase. Daca puteti, alegeti oricare din resorturile de pe plaja si nu veti fi dezamagiti.

Cum ajungeti acolo : cel mai simplu este daca va cazati la unul din resorturile aflate chiar pe plaja, sau parcand masina intr-una din parcarile publice aflate in apropiere.

Taylor Beach

Taylor Bay Beach este in partea de sud a insulei. Este o plaja micuta, linistita. In partea stanga este o mica peninsula cu case, si din acest motiv apa este foarte clara si calma.

Tip: Pe plaja nu se afla niciun restaurant sau magazin si din acest motiv ar fi bine sa veniti pregatiti. 

Cum ajungi : Este un drum care duce spre aceasta plaja si se afla aproape de cartierul Silly Creek dar accesul catre plaja nu este deloc semnalizat. Se poate ajunge pe o poteca ingusta dupa aproximativ doua minute de mers pe jos.

Sapodilla Beach

Este plaja aflata in imediata vecinatate de Taylor Bay Beach. Este situata intr-un golf de dimensiuni mari, cu vile care pot fi inchiriate. 

Tip: Vizitati Sapodilla Beach la apus pentru a putea face fotografii in care soarele apune in mare. Culorile in acel moment sunt fantastice.

Cum jungeti acolo : Noi am pus pe Google maps „Sapodilla Bay Beach ” si am selectat-o pe cea de langa „Crystal Villa”. Se poate parca pe marginea drumului care se afla in imediata apropiere de plaja. 

The Bigh Park Reef

Bigh Reef este cunoscuta ca si Coral Garden. Este un loc perfect pentru incepatorii in snorkeling. In apa este o zona special amenajata in jurul careia poti inota, cu putin noroc se pot vedea testoase de mare.

Cum ajungi: Locatia este una cat se poate de cunoscuta pe insula. Ca punct de reper ar putea fi „Children’s park” care are si o parcare foarte mare in fata si acces la plaja. 

Alte plaje in Provo sunt Long Bay Beach si Malcom Beach. 

Long Bay Beach este la sud de faimoasa Grace bay. Plajele mai inguste cu vant mai puternic. Locul preferat al celor care fac kitesurfing pe insula. 

Malcom Beach se afla pe partea vestica a insulei. Plajele sunt o combinatie de stanci si nisip si este nevoie de masina 4×4 pentru a ajunge aici. 

Nu este un secret ca Providenciales mi-a furat inima. Intrucat majoritatea oamenilor cand viziteaza Turks and Caicos  isi incep aventura in Providenciales, m-am gandit ca s-ar putea sa va intrebati cum sa va maximizitati timpul acolo. De la activitati, la plaje, aici gasiti cele mai bune lucruri de facut in Turks and Caicos.


Categories:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.