Washington DC

0 Comments

Vizitand Statele Unite ale Americii mi-am dat seama ca dincolo de filme exista o America reala, cu peisaje care iti taie rasuflarea, cu drumuri nesfarsite, cu ceva nou si interesant in fiecare destinatie. Cateodata doar marketing, cateodata realitati uluitoare America este o tara senzationala.

De SUA m-am indragostit inca de la prima vizita. Nu de New York, asa cum m-am asteptat ci de Arizona, care mi-a depasit toate asteptarile.

In Washington am ajuns in mai, o vreme numai buna de vizite urbane, cu vremea similara celei din Romania. In Washington sunt o multime de muzee si sunt printre principalele atractii ale orasului.

Washington DC este capitala politica a tarii si un mare centru cultural. De la perioada ciresilor infloriti din martie aprilie pana la o minicroaziera pe raul care strabate orasul sau o vizita dedicata muzeelor, in Washington sunt o multime de activitati pentru toate gusturile. 

Fiind pentru prima data ne-am dorit sa bifam obiectivele importante ca:

  • The Lincoln Memorial – monument dedicat lui Abraham Lincoln
  • The National Mall –aici se gasesc o multime de muzee pe care daca vrei sa le vizitezi va trebui sa le alegi cu grija deoarece o zi nu este suficienta sa le poti vizita pe toate. 
  • White House

IMG_0725 (Edited)
  • Cladirea Capitoliului 
  • The Library of Congres este, fara indoiala, cea mai frumoasa cladire din Wahington. Construita dupa 1800, adaposteste nu doar cele mai importante documente, carti, harti, filme ale umanitatii, ci si simbolurile arhitecturii europene. In 1997 cladirea a fost complet renovata si arata spectaculos. Puteti gasi expuse de la carti rare, viori Stradivarius, pana la obiectele personale ale lui Abraham Lincoln gasite in buzunarele paltonului in ziua in care a fost asasinat.
  • Washington Union Station – gara principala cu un trafic anual de 32 de milioane de calatori este un obiectiv turistic in sine . In interior sunt magazine cu suveniruri, magazine de arta contemporana, un magazin dedicat Casei Albe si Washingtonului in care puteti gasi o replica a pupitrului de unde tine conferinta presedintele Statelor Unite plus  mingi, sepci de baseball america, cani, tricouri…etc
IMG_0666 (Edited)

Cand sa vizitezi

Primavara, in martie-aprilie cand are loc festivalul „Ciresilor infloriti” cu evenimente in tot orasul. Daca esti pasionat de fotografie atunci aceasta este perioada perfecta pentru fotografii spectaculoase.

Cazare si mancare

Preturile de cazare sunt in general mari , restaurantele sunt multe, bune si foarte scumpe. Noi am ales un hotel al lantului Hyatt si a fost o alegere foarte buna. 

Cumparaturi

In Washington sunt cateva locuri de cumparaturi dar preturile sunt foarte mari .Top outleturi de pe coasta de est il gasesti aici.

Categories:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.