Comunitatea Amish din Lancaster

0 Comments

      Cand am hotarat initinerariul Coastei de Est a Americii am ales si o vizita in comunitatea de Amish din Lancaster. Amish este o grupare religioasa care a emigrat din Elvetia, Olanda si Germania datorita razboiului religios din anii 1700. Aflata la doar cateva ore de mers cu masina de Philadelphia am inclus-o in lista obiectivelor, intrigata fiind de-a lungul timpului de cateva documentare difuzate pe TLC. 

    Imediat ce intri din strada principala in zonele detinute de Amish, pasesti intr-un alt secol, intr-o alta epoca, cu cel mai simplu si mai curat trai la care te poti gandi. Faptul ca acest lucru se intampa in secolul 21 este cu atat mai interesant. In timpul in care telefonul mobil, internetul sunt un lucru comun pentru noi ei aleg sa traiasca fara curent electric, fara masini, si sa isi spele rufele cu mana iar pamantul sa il munceasca cu cai si boi.

 Femeile isi confectioneaza singure hainele dar  nu folosesc nasturi. Prefera sa foloseasca bolduri din motive economice astfel isi pot ajusta hainele in functie de greutate. Nu folosesc absolut nimic din tehnologia actuala, totul realizandu-se manual.

Desi traiul lor este unul cat se poate de curat si simplu incidenta bolilor genetice in comunitate este foarte mare datorita numarului restrans de familii intre care se realizeaza casatoriile. Bolile genetice cu care se confrunta comunitatea Amish sunt dintre cele mai rare si mai greu de tratat. Ei privesc aceaste tulburari ca o dorinta Dumnezeiasca si refuza orice examinare a femeii in timpul sarcinii.

            Există o mulțime de activități legate de Amish din care puteți alege atunci când vă planificați excursia, dar unul dintre cele mai bune tururi este experiența Amish oferită la ferma Plain & Fancy. Aceasta oferă vizitatorilor o înțelegere în profunzime a modului de viață de zi cu zi a comunitatii Amish. Oaspeții merg într-un tur ghidat la o  fermă Amish, într-un cal și un buggy. In aest tur se interacționează cu o familie Amish pentru a afla despre educatia și viața lor de zi cu zi.

Amish copii cu ponei cadou

Vizita in comunitatea de Amish am simtit-o ca o calatorie in timp la inceputurile civilizatiei actuale. Mai multe despre Coasta de Est a Americii puteti gasi aici.

Happy travels! 

Oana 

Categories:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.